PERQUÈ  ELS  ESCACS?

escacs

  • Resolució de problemes
  • Pensament crític
  • Presa de decisions
  • Concentració

 

Aquests són tots els elements necessaris  per a donar a l’alumne l’avantatja que ell o ella necessita per a ser millor en qualsevol  àrea de l’educació.

 

RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

Els escacs milloren la resolució eficient de problemes, l’èxit al joc depèn de l’habilitat de l’alumne per avaluar els problemes que succeeixen  a mida que la partida es va desenvolupant , tot prenent en consideració la seva estratègia i la del seu oponent i basant-se en una barreja d’experiència i coneixements adquirits prèviament.

S’ha demostrat que els estudiants de primària, als quals s’han iniciat en els escacs per a ampliar el seu currículum, mostren de mitjana un nivell de desenvolupament cognitiu més primerenc comparat amb els alumnes que segueixen el currículum tradicional.

PENSAMENT CRÍTIC

Un estudiant  d’escacs no només analitzarà la situació al tauler d’escacs, també recorrerà a un recull d’experiències i coneixements previs per a determinar la millor manera de continuar.

PRESA DE DECISIONS

Els alumnes aprendran a fer decisions estratègiques, curosament considerades, sota pressió. Han de resistir aquesta pressió i fer una decisió lògica per a assolir la victòria. El mateix procés és necessari per a afrontar amb èxit els exàmens.

Els estudis mostren una millor capacitat per a els exàmens en els estudiants d’escacs, els jugadors avançats desenvolupen l’habilitat de fer decisions difícils en contexts abstractes.

CONCENTRACIÓ

A la era dels jocs d’ordinador, televisió i internet, els experts en educació han denunciat la davallada als nivells de concentració dels estudiants d’avui en dia.

Els investigadors en Educació han descobert que els alumnes que juguen a escacs mostren millores en les aptituds per a la concentració, paciència i perseverança.

L’APIMA de Costa i Llobera per enguany te previst fer una activitat extraescolar relacionada amb els Escacs.

Encara queden algunes places. Animeu els vostres fills a que facin escacs

Deixa un comentari